Kako deluje

Sončni zračni kolektor je naprava, ki črpa energijo iz sončnega sevanja in jo uporabi za ogrevanje zraka. Ta zrak se potem s pomočjo ventilacijskega sistema vpihuje v prostor in s tem prostor dogreva in hkrati prezračuje.

Sončni zračni kolektor Rainbow SolAir

Kolektor je sestavljen iz aluminijastih profilov posebne oblike, ki se imenujejo absorberji, saj vpijajo (absorbirajo) sončno energijo. Nahajajo se v aluminijastem okvirju, pred vplivi okolja pa so zaščiteni s posebnim kaljenim varnostnim in dobro prepustnim steklom.

Sončni zračni kolektor v pravilu namestimo na steno, zaradi najbolj optimalnega kota svetlobe na najbolje osončeni del objekta.

V osnovi je sončni zračni kolektor popolnoma avtonomna naprava, saj tisto malo električne energije, ki jo potrebuje za krmiljenje lopute, obratovanje termostata in ventilacijo, generira s pomočjo vgrajenega fotovoltaičnega modula. Obstaja tudi možnost ločenega fotovoltaičnega modula ali celo priklopa na hišno električno napeljavo. Slednje nadomesti fotovoltaični modul, poraba pa je še vedno zanemarljivo majhna.

Pri svojem delovanju je kolektor skorajda neslišen (30dB >) ter popolnoma brez kakršnihkoli škodljivih (ali neškodljivih) emisij. Na ta način brezplačno dogrevamo prostore, jih ustrezno zračimo (npr. v izogib potencialni vlagi v prostoru) ter hkrati zmanjšujemo kvarni vpliv na okolje, saj s tem prihranimo fosilna goriva.

Izkoristite sonce.
Za boljšo kvaliteto bivanja.

Z nadaljevanjem brskanja po strani se strnjate z uporabo piškotkov. več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljeni na "Dovoli piškotke", da vam omogočimo najboljšo uporabniško izkušnjo možno. Če boste še naprej uporabljali to spletno stran, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali pa ste kliknili "Sprejmi", potem ste pristali na uporabo piškotkov.

Zapri